Kerstacties en kerstviering

logo glazenhuisZoals u weet, is dit schooljaar de kerstactie in een nieuw jasje gegoten. Er komt een glazen huis op het Mill-Hillcollege!
Donderdag 17 december om 08.30 uur openen onze DJ’s het Glazen Huis en sluiten dit op vrijdag 18 december om 08.30 uur af. Tussen 00.00 uur en 07.00 uur zijn er geen activiteiten.

Feestelijke dag
De voorbereidingen gaan als een speer. Ons Glazen Huis komt er Glazen Huis DJprofessioneel uit te zien!
• Onze dj’s van die dag, Finn de Ruiter (havo-2) en Marvin in ’t Groen (extern), zetten hun expertise en enthousiasme in.
• We komen live op de radio! Iedereen kan meeluisteren.
• Er komt een inbeltelefoon: iedereen kan live met de studie bellen en komt dan op de radio.
• De dj’s hebben al flitsende jingles gemaakt.
• We hebben een muziekredacteur, namelijk Pepijn Smulders (vwo-5). Hij speurt het internet af op zoek naar nieuwtjes en feitjes die de dj’s kunnen gebruiken. Hij is de rechterhand van de dj’s. Ook gaat hij zelf mee draaien.
• Er komt een lichtstellage.
• Er zijn gastdj’s en gastoptredens.
• Er komen prijsvragen, met prijzen gesponsord vanuit bedrijven.
• We hebben een website www.mhcglazenhuis.nl waarop alle fragmenten straks meteen terug te luisteren zijn.
• En we gaan viral! Volg ons op FB, twitter en instagram via mhcglazenhuis!

Acties
Leerlingen en docenten zijn geweldige initiatieven aan het opzetten. Het eerste geld is al binnen; een aantal leerlingen uit de brugklas heeft kerstversiering opgehangen in het bejaardentehuis in Hilvarenbeek. Zo gaat komende zondag 13 december een groepje leerlingen 80 km fietsen, allemaal voor het goede doel, de Blessed Damianschool in Oeganda. Aankomende zaterdag 12 december kunt u leerlingen treffen bij Moonlight Shopping; of op het podium of bedienend op het terras.

Donderdagavond 17 december zullen er ook acties op school gaan plaatsvinden. ‘Running by night’: hardlopen voor het goede doel, met een route door ons Atrium. Leerlingen uit de brugklas en vwo-3 zijn bezig met een spookhuis en vwo-6 gaat een escaperoom realiseren. Verder kan er de hele avond gepingpongd (tafeltennis) worden en zijn er masterclasses te volgen. Ook zijn er leerlingen die FF fine oFFline gaan en leerlingen die gaan leven als mensen in Oeganda.
Kortom, er is een hoop te beleven op het Mill-Hillcollege!! En dan zijn dit nog niet eens alle acties.

Iedereen is welkom!!
Die avond is iedereen welkom. Ons Glazen Huis is veelzijdig én de opbrengst gaat naar een goed doel! Volg ons dus op FB, twitter en instagram via mhcglazenhuis en deel!

Kerstviering vrijdagochtend
Ons Glazen Huis zal om 8.30 uur worden gesloten en vervolgens zal de opbrengst van de actie feestelijk bekend worden gemaakt. Om 9.00 uur start de kerstviering.
De 1e en 2e klassen hebben in een klaslokaal de kerstviering met de mentor en de eigen klas. Hoe deze kerstviering eruit ziet, kan per klas verschillen. Dat is aan de mentor en aan de wens van de leerlingen. Voor iedere klas is chocolademelk en een banketstaaf besteld.

Voor de klassen 3, 4, 5 en 6 wordt de ochtend opgesplitst. Voor een gedeeltelijke invulling van het programma is contact gelegd met het Schakelcollege. Het Schakelcollege is een school in Tilburg waar nieuwkomers in Nederland (vluchtelingen, jongeren) onderwijs krijgen. Deze leerlingen krijgen extra les in Nederlands om vervolgens te bekijken op welke school ze hun schoolloopbaan kunnen vervolgen. 32 leerlingen van dit Schakelcollege komen vrijdagochtend naar onze school om in gesprek te gaan met onze leerlingen. Zij zullen in koppels de klassen bezoeken.