GSA (Gay Straight Alliance)

Embrace Pink, activiteitenweek 2015
Wij, de GSA, kijken terug op een zeer geslaagde activiteitenweek. In deze activiteitenweek hebben de 2e jaars leerlingen een bezoek gehad van Embrace Pink. In een paar lessen zijn echter, op initiatief van de GSA, ook tv presentator van het NOS Journaal én winnaar van ‘Wie is de Mol 2014’ Rik van de Westerlaken en model Alex Risch aanwezig geweest. De leerlingen vonden deze lessen zeer interessant en zaten dan ook geboeid te luisteren. Uiteraard ontkwamen Rik en Alex niet aan de diverse fotomomenten.

Roos, Gijs, Fay, Rutger, Eline, Emma, Timo en Nanouk
gsa@mill-hillcollege.nl

activiteitenweek 2Onderstaand een korte samenvatting van hetgeen o.a. is besproken.
Tijdens de activiteitenweek zijn in de lessen vele aspecten besproken, zoals o.a. LHBT, maar ook religies, ziektes en huidskleuren. Hieronder lichten we twee aspecten toe, te weten liefde/seksualiteit en schelden.

Liefde voor iemand hoeft niet alleen iets seksueels te zijn. De liefde voor je partner is heel anders dan de liefde voor je ouders, huisdieren, buurman, etc. Als je iemand begroet op straat is die liefde anders dan als je je partner een kus geeft. Het woord liefde is de laatste tijd te veel gebonden aan het seksuele aspect. Terwijl het veel meer kan betekenen dan alleen dat. Deze verwarring kan ook een rol spelen als iemand voor zijn seksuele geaardheid uitkomt. In de les gaven vele leerlingen aan dat ze het oké vinden als iemand ‘uit de kast komt’, maar de meesten gaven aan dat ze het niet fijn vinden als diegene hen dan ook daadwerkelijk leuk vond. Maar is de geschetste situatie dan niet hetzelfde als je een meisje bent en een jongen jou leuk vind maar jij hem niet?
Veel mensen maken deze fout: het is namelijk precies hetzelfde. Niet ieder meisje vindt alle jongens leuk netzoals niet iedere lesbische alle meisjes leuk vindt.

De meeste leerlingen gaven aan, dat als ze schelden met bijvoorbeeld de woorden ‘kanker’ en ‘homo’, ze het meestal als grap bedoelen. Ze beseffen echter vaak niet, dat als een leerling net iemand heeft verloren aan kanker, of als iemand worstelt met zijn/haar geaardheid, ze diegene kunnen kwetsen. Om een veilige omgeving te creëren, zullen we dus ook op onze woorden moeten letten. Schelden als grap kan je ook doen met de doodgewone woorden ‘heks’ of ‘aardappel’. Deze woorden zijn grappig en kunnen niemand kwetsen.

Diversiteit en respectleefregels
Op onze school willen we met zijn allen respect tonen voor ieder individu. Dat betekent dat iedereen in onze school zijn eigen identiteit mag hebben en dat we daarvoor respect hebben. Vrijheid van meningsuiting en tolerantie zijn van essentieel belang in de maatschappij en dus ook in onze school. We hebben daarom een aantal spelregels met elkaar bepaald: de zogenaamde MHC-leefregels. Laten we ons allen daaraan houden.

Carin Zandbergen

GSA – Gay Straight Alliance
Homoseksueel zijn is eigenlijk precies hetzelfde als heteroseksueel zijn. Het komt alleen minder vaak voor. Je bent, na je coming out, nog steeds dezelfde mens als daarvoor. Iedereen is gelijk, het maakt niet uit welke seksuele voorkeur, religie of huidskleur je hebt.GSA-logo

Support GSA because it doesn’t matter if you’re straight or gay!

Wij zijn een groep van homo- en heteroseksuele leerlingen en docenten die homoseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar willen maken binnen onze school. Ons doel is, dat het Mill-Hillcollege een nog homovriendelijkere school wordt dan het nu is waardoor iedereen, die wenst om dit kenbaar te maken, ook durft.

De GSA leden:leden groep
Roos van der Meer (Voorzitter)
Fay Achterhof (Secretaris)
Gijs Vanhooren (Penningmeester)
Eline Heesters
Rutger Eichhörn
Nanouk van Gerwen
Timo Smits
Emma van den Broek
Arjan Kooijmans (docent)
Loes van Puffelen (docent)
Franca Peek (sectordirecteur)

Paarse Vrijdag
Vrijdag 30 januari 2015 was het Paarse Vrijdag. De allereerste actie van het GSA. Wij hebben deze dag georganiseerd om aandacht te vragen voor LHBT. Het was een erg geslaagde Foto paarse vrijdagdag. Er zijn gesprekken gevoerd en er waren veel muzikale optredens van Roland Verstappen, Tjalien Welte, Lois Rutters, Elvira Visser en Eline Heesters. Ondertussen hebben wij paarse armbandjes uitgedeeld. De reacties op deze dag waren positief. Velen vonden het heel goed dat we aandacht aan dit onderwerp besteden. We willen graag iedereen bedanken die ons heeft gesteund om deze dag mogelijk te maken. Er zijn nog meer acties in het vooruitzicht.